ADBLUE® UREUMOPLOSSING

Als energieleverancier worden wij dagelijks geconfronteerd met het gebruik van onze producten en de gevolgen ervan. Daarom hechten wij aan duurzame ontwikkelingen. Kwaliteit, service en milieuzorg gaan daarbij hand in hand.

Milieunormen

De transportsector moet beantwoorden aan de Europese normen inzake NOx- en partikeluitstoot. Sinds oktober 2005 moeten alle nieuwe vrachtwagens voldoen aan de Euro 4-norm. Vanaf oktober 2008 geldt de Euro 5-norm met verminderde NOx-uitstoot voor alle nieuw gebouwde vrachtwagens en vanaf 31 december 2013 is Euro 6 de norm.
Er zijn verschillende methoden om aan deze normen te voldoen, echter de meeste vrachtwagenconstructeurs opteren voor Selective Catalytic Reduction (SCR). Vrachtwagens die zijn uitgerust met SCR-technologie, hebben een tank die AdBlue® bevat. Een regelmodule bepaalt hoeveel AdBlue® er wordt geïnjecteerd in de uitlaatgassen.

AdBlue®

AdBlue® is een waterige ureumoplossing (32%) waarmee uitlaatgassen worden behandeld. Door AdBlue® toe te voegen aan de uitlaatgassen, wordt ongeveer 85% van het stikstofoxide omgezet in damp en onschadelijke stikstof. AdBlue® is biologisch afbreekbaar, wateroplosbaar, niet giftig, kleurloos en conform aan de DIN 70070 norm.
AdBlue® betekent een belangrijke stap voorwaarts inzake transportbeheer. Is een voertuig uitgerust met SCR-technologie, dan moet zowel brandstof als AdBlue® worden getankt. Het verbruik van AdBlue® bedraagt gemiddeld 4 à 6% van het dieselverbruik. Het dieselverbruik ligt wel lager.

SCR-technologie

SCR is een betrouwbare manier om een motor schoner te maken. Deze nabehandeling van uitlaatgassen zet stikstofoxide (NOx) om in stikstof (N) en water. SCR motoren gebruiken een oplossing van urea in gedemineraliseerd water: AdBlue®. Deze vloeistof bevindt zich in een aparte tank. Als de motor draait worden er kleine hoeveelheden AdBlue® in de uitlaatgassen gespoten. Dit veroorzaakt een chemische reactie in de katalysator. Uiteindelijk worden uitlaatgassen, die in eerste instantie gevaarlijk zijn voor de gezondheid, omgezet in stikstof en waterdamp. Dankzij AdBlue® wordt de schadelijke uitstoot drastisch beperkt.

Leverings programma

Wij kunnen ad blue zowel verpakt leveren dan wel in bulk
• 5 L jerrycan
• 10L jerrycan
• 200 L vat
• 1000 L IBC
• Bulk per tankwagen

Wilt u direct ADBlue bestellen? Klik dan hier
Delen met je netwerk?

Direct brandstof bestellen voor bedrijven

Open chat
1
hoe kunnen we je helpen..?
Hoe kunnen we je helpen..?